Een wereld in het klein
Home » Projecten 1:12

Projecten 1:12

Het kleine cafe aan de haven.

 Dit is een van de eerste kijkbakken die ik maakte.De bar en de tap zijn zelf gemaakt. De barkrukken komen van de beurs in Arnhem. De tafels en stoelen zijn ook zelf gemaakt.

 

Alle popjes in het cafe zijn van Miep Otzen en de kleding van patronen van de barkeeper, de dame en de man aan de bar komen uit Poppenhuizen en Miniaturen.

  

De matrozen en de bakker zijn aangekleed na ontwerp van eigen patronen en deze stonden in augustus 2007 in Dolls House Nederland nr. 33. De patronen van de bakker en zijn maatje (foto hieronder) stonden in september 2007 als Kok en zijn maatje in Dolls House Nederland nr. 34.

Terwijl de bakker in het cafe zijn opbrengst verdrinkt is zijn knechtje op straat nog aan het verkopen. Dit straatje zit vast aan het cafe.

 

Hoedensalon

 Deze salon volgde al snel. Alle hoedjes, hoedendozen, tasjes en sieraden zijn zelf gemaakt.

 

Hotel

 

 

Dit is een project wat ik maakte bij de vriendenkring Almere. Het is een vensterbankhuis met de lobby van een hotel. De werkster Beppie is aan het werk bij de voordeur. Zij is een popje van Miep Otzen en door mij aangekleed. Binnen zie je de lobby van het hotel met achter de balie een popje dat ik kant en klaar kocht op de beurs van Arnhem. De dame die gaat uitchecken is ook weer van Miep Otzen en door mij aangekleed. De toiletten in de lobby zijn hard aan een schoonmaakbeurt toe.

 

 Hotelkamer

 

Er moest natuurlijk ook een hotelkamer komen.

De speelgoedwinkel

In deze winkel wordt allerlei speelgoed verkocht. Sint en Piet komen hier heel graag inkopen doen.

De Bloemenwinkel

 

In deze bloemenwinkel zijn alle bloemen onderdeel van kunstbloemen die ik overal kocht. Deze verzamelde ik om de winkel te vullen.

Van zelf maken had ik nog niet gehoord of gezien.

De tuin

Toen ik eenmaal leerde om zelf bloemen te maken moest er natuurlijk een tuin komen. Nu nog een kijkkast er om heen want het stof slaat behoorlijk toe, en dan verder afmaken.

 

Het Griekse Strand

Dit is een perciflage op ons zelf op het strand van Malia Kreta waar we vele jaren met heel veel plezier op vakantie zijn geweest.

De popjes zijn van rubber en komen van Kreta net als het zand.

Frits en Gijs

 

In deze kijkkast zijn de tuinen te zien van de tweeling Frits en Gijs. Links is Frits en hij is een keurige nette man zoals aan zijn tuin is te zien. Rechts is Gijs en hij is veel rommeliger. Alles in zijn tuin en schuur is roestig en vuil. Keurig en netjes zoals zijn broer is hij niet.

School

 

 Dit is de 2e klas van de St. Theresiaschool. Met juffrouw Nieuwenhuis die altijd een aanwijsstok gebruikte en een bel op haar lessenaar had staan. De hoofdzuster van de school komt in de gang aanlopen. De juffrouw is een kant en klaar popje van Caco en de zuster is een popje van Miep Otzen. Haar kleding is gemaakt naar een patroon uit de P&M. Alle kinderen zijn kant en klare popjes.

The Tearoom

 

 

 

Nadat ik in 1996 in London in een tearoom was geweest heb ik deze in een kijkkast nagemaakt. Ik was onder de indruk van de zithoekjes en de Engelse inrichting. Deze herinnering moest ik vastleggen. De popjes zijn weer zelf aangekleed. De meubels zijn sets van MiniMundus en dus zelf in elkaar gezet. Maar de taarten zijn gekocht op de beurs in Arnhem. Ik ben, jammer genoeg, geen ster in het werken met Fimo klei.

De kleding van de serveerster links en de 2 dames vooraanrechts zijn als zelfmaakpakketjes te koop via mijn webwinkel.